Tikka masala cu creveţi şi mazăre este o mâncare pe atât de simplă de realizat pe atât de complexă în arome. Creveţii şi mazărea, scăldaţi într-un sos cremos, dulce-picant, sunt o desfătare pentru iubitorii aromelor indiene. O reţetă pentru începători.
Reţetă: Tikka masala cu creveţi şi mazăre
Ingrediente:
- 24 de creveţi mari
- 1 cană mazăre congelată
- 3 linguri de ulei sau de ghee
- 1 ceapă mare
- 5 căţei de usturoi
- 3 linguri de ghimbir ras
- 3 linguri pastă de tomate
- 2 linguri garam masala
- 1 linguriţă fulgi de ardei iute
- 3 rulouri de scorţişoară
- 300 ml apă
- 1 cană de iaurt
- 2 linguri coriandru tocat
- 1 lingură rasă de zahăr
- sare
- piper
- orez fiert pentru servire
Preparare:
- Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
- Tocaţi ceapa şi pisaţi usturoiul.
- Răzuiţi ghimbirul.
- Curăţaţi creveţii, înlăturaţi-le învelişul de pe coadă şi scoateţi intestinul (vezi video).
- Încingeţi grăsimea într-o tigaie adâncă şi sotaţi ceapa la foc mic până se înmoaie.
- Adăugaţi condimentele (inclusiv scorţişoara), 1 lingură rasă de sare, 1/2 linguriţă de piper, ghimbirul şi usturoiul şi mai sotaţi 5 minute.
- Adăugaţi pasta de tomate, zahărul şi apa.
- Fierbeţi până când ceapa s-a înmuiat.
- Adăugaţi mazărea şi iaurtul.
- Când amestecul reîncepe să fiarbă, adăugaţi creveţii.
- Fierbeţi încă cinci minute.
- Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
- Serviţi cu orez Basmati (vezi cum se fierbe), presărat cu coriandru proaspăt tocat.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 30 minute
Porţii: 4