Cunoscute alături de buletele de caşcaval sub numele de cheese morsels (bucăţele de brânză), aceste tartine cu brânză de vaci aromată cu verdeţuri sunt minunate pentru micul dejun sau ca gustări rapide. Ieftine şi dietetice, servite calde sau reci, tartinele cu brânză coaptă fac deliciul copiilor şi a celor mari deopotrivă.
Porţii: 2-3
Timp de preparare: 20 de minute
- 6 felii de pâine
- 250 de grame de brânză de vaci
- 60 de grame de unt
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- 1 lingură de mărar tocat
- sare
- piper
Preparare:
- Încălziţi cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Feliaţi pâinea şi ungeţi-o cu unt.
- Tocaţi verdeţurile.
- Amestecaţi brânza de vaci cu verdeţurile, oul şi gălbenuşul de ou, sare şi piper.
- Ungeţi feliile de pâine cu un strat gros de cremă de brânză.
- Aşezaţi tartinele într-o tavă şi introduceţi-le la cuptor pentru 10 minute.
- Scoateţi tartinele de la cuptor şi serviţi-le întregi sau tăiate în bucăţele (soldăţei).
Tartinele cu brânză se servesc, calde sau reci, cu salată.
[tip]O lingură de parmezan ras va accentua gustul brânzei, iar două linguri de rondele de ceapă verde adăugate în crema de brânză vor da un gust deosebit tartinelor.[/tip]