O tartă rapidă, pe cât de arătoasă pe atât de gustoasă – tarta de ciuperci cu brânză. Aluatul de foietaj îşi dovedeşte din plin eficienţa şi în această combinaţie, în care farmecul ciupercilor e întrecut doar de consistenţa brânzei de burduf.
Vezi aici și rețeta de Tartă cu ricotta.
Reţetă: Tartă de ciuperci cu brânză
Ingrediente:
- 700 grame aluat foietaj
- 400 grame ciuperci
- 250 grame brânză de burduf
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- 1 ceapă mică
- 1 pahar supă de legume sau pui
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură mărar tocat
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 7-8 roşii cherry
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeţi focul la 160 de grade.
- Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o fin. Tăiaţi ciupercile. Tocaţi verdeţurile. Spălaţi roşile şi tăiaţi-le în două.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie.
- Adăugaţi ceapa şi, după ce se sticleşte, ciupercile.
- Stingeţi cu supa şi lăsaţi să fiarbă, la foc mic, până când ciupercile se înmoaie şi lichidul scade la jumătate.
- Adăugaţi verdeţurile şi trageţi tigaia de pe foc. Asezonaţi cu sare şi piper.
- Aşezaţi aluatul în forma de tartă. Presaţi-l bine pentru a lua forma tăvii. Tăiaţi marginile care depăşesc conturul.
- Introduceţi tava la cuptor pentru 8 minute.
- Bateţi ouăle cu smântâna şi puţină sare şi turnaţi-le peste ciupercile din tigaie. Amestecaţi bine.
- După ce tava a stat 8 minute în cuptor, scoateţi-o şi turnaţi amestecul de ciuperci cu ouă în mijloc.
- Presăraţi brânza de burduf peste şi decoraţi cu jumătăţi de roşii (vezi foto).
- Introduceţi tava la cuptor pentru alte 12 minute.
- Tarta cu ciuperci şi brânză se poate consuma atât caldă cât şi rece.
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 30 minute
Porții: 8
[warning]Deoarece foietajul este fragil, aşteptaţi să se răcească tarta puţin înainte de a o scoate din tavă sau, dacă nu este o tavă teflonată, tăiaţi-o direct în ea. [/warning]