Săţioasă şi gustoasă, intensă şi aromată, această supă relativ simplu de gătit satisface şi cele mai rafinate gusturi. O supă de peşte excepţională în care gusturile nord europene se bucură de un accent oriental dat de amestecul prafului de curry.
Porţii: 12
Timp de preparare: 80 de minute
Ingrediente:
- 400 grame file de somon
- 400 grame file de cod
- 400 grame cozi de creveţi
- 1 ceapă mare
- 4 căţei de usturoi
- 3 morcovi mari
- 2 cartofi
- 4-5 tije tulpină de ţelină (apio)
- 1 cutie roşii cubuleţe (450 grame)
- 300 ml smântână dulce (minim 30 % grăsime)
- 2 linguri praf de curry
- 3 frunze de dafin
- 4 linguri ulei
- 4 linguri mărar tocat
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi morcovii şi ţelina şi tăiaţi-le cubuleţe.
- Curăţaţi ceapa, usturoiul şi cartofii şi tocaţi totul mărunt.
- Tăiaţi peştele în cuburi potrivit de mari.
- Încingeţi uleiul într-o cratiţă.
- Sotaţi ceapa şi usturoiul 1 minut.
- Adăugaţi cartofii şi praful de curry.
- Stingeţi cu 7 litri de apă.
- Adăugaţi foile de dafin, puţină sare şi lăsaţi să fiarbă 30 de minute.
- Adăugaţi morcovii şi ţelina.
- Când morcovii s-au pătruns, reduceţi focul şi adăugaţi roşiile şi smântâna.
- Lăsaţi să dea câteva colcote şi adăugaţi bucăţile de peşte şi creveţii.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Lăsaţi să mai fiarbă 5 minute şi opriţi focul.
- Adăugaţi mărarul tocat.
Supa de peşte cu creveţi şi curry se serveşte fierbinte, cu pâine.