Ceva Bun

Supă cremă de spanac cu gorgonzola

O supă de iarnă deosebită. Densă şi cremoasă, alternând notele proaspete ale spanacului cu cele picante ale brânzei cu mucegai albastru, această supă – servită foarte fierbinte – se transformă într-un balsam pentru suflet.

Încercaţi-o ca pe o alternativă rapidă la clasicele supe de toamnă-iarnă şi nu veţi regreta.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt. Sfărâmaţi brânza.
  2. Topiţi untul într-o cratiţă adâncă.
  3. Adăugaţi ceapa şi sotaţi-o timp de 3 minute la foc mic.
  4. Adăugaţi făina şi rumeniţi-o uşor.
  5. Adăugaţi supa şi amestecaţi bine.
  6. După ce începe să fiarbă, adăugaţi laptele şi fierbeţi 5 minute la foc mic.
  7. Adăugaţi brânza, chimenul şi spanacul şi mai fierbeţi 3 minute.
  8. Adăugaţi smântâna, sare şi piper.
  9. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi supa să se răcorească puţin.
  10. Pasaţi conţinutul într-un mixer sau blender.

Supa cremă de spanac cu gorgonzola se serveşte fierbinte, reîncălzită după pasare, cu chifle sau  crutoane.

[tip]Opţional, puteţi presăra peste supă cubuleţe de bacon prăjit.[/tip]

print