O supă de iarnă deosebită. Densă şi cremoasă, alternând notele proaspete ale spanacului cu cele picante ale brânzei cu mucegai albastru, această supă – servită foarte fierbinte – se transformă într-un balsam pentru suflet.
Încercaţi-o ca pe o alternativă rapidă la clasicele supe de toamnă-iarnă şi nu veţi regreta.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
- 50 grame de unt
- 1 ceapă mică
- 50 grame făină (2 linguri)
- 1 litru supă de pui
- 400 ml lapte
- 100 grame gorgonzola sau altă brânză cu mucegai albastru
- 250 grame spanac congelat
- 100 ml smântână grasă
- 1/2 linguriţă chimen măcinat (opţional)
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt. Sfărâmaţi brânza.
- Topiţi untul într-o cratiţă adâncă.
- Adăugaţi ceapa şi sotaţi-o timp de 3 minute la foc mic.
- Adăugaţi făina şi rumeniţi-o uşor.
- Adăugaţi supa şi amestecaţi bine.
- După ce începe să fiarbă, adăugaţi laptele şi fierbeţi 5 minute la foc mic.
- Adăugaţi brânza, chimenul şi spanacul şi mai fierbeţi 3 minute.
- Adăugaţi smântâna, sare şi piper.
- Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi supa să se răcorească puţin.
- Pasaţi conţinutul într-un mixer sau blender.
Supa cremă de spanac cu gorgonzola se serveşte fierbinte, reîncălzită după pasare, cu chifle sau crutoane.
[tip]Opţional, puteţi presăra peste supă cubuleţe de bacon prăjit.[/tip]