În spatele aparenţei simpliste se ascunde o supă extraordinară, caldă, bogată şi aromată, cu o consistenţă catifelat onctuoasă. Culeasă din repertoriul internaţional, dar inspirată din bucătăria franco-italiană, această supă surprinde plăcut de fiecare dată. Secretul reuşitei pentru această reţetă este să folosiţi o supă de carne preparată de dumneavoastră şi, dacă se poate, chiar un pesmet făcut în bucătăria dumneavoastră.
Porţii: 6
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 2,5 litri supă de carne (pui sau vită) limpede
- 240 grame pesmet fin
- 100 grame unt gras (minim 80% grăsime)
- 4 linguri parmezan
- 4 ouă
- 1 linguriţă nucsoara măcinată
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Puneţi 4-5 linguri de pesmet deoparte.
- Topiţi untul într-un vas adânc, de preferinţă neaderent.
- Adăugaţi pesmetul şi rumeniţi-l câteva minute amestecând constant.
- Transferaţi pesmetul prăjit într-o oală.
- Adăugaţi treptat supa amestecând constant.
- Până fierbe supa, amestecaţi ouăle cu parmezanul, restul de pesmet şi nucşoară.
- Lăsaţi să dea supa câteva colocote şi adăugaţi amestecul de ouă.
- Lăsaţi să dea din nou în clocot, luaţi de pe foc şi pasaţi.
- Asezonaţi cu piper după gust. Dacă e cazul, mai adăugaţi sare.
Supa cremă de pesmet se serveşte fierbinte cu crutoane sau pâine prăjită (chiar aşa!).