O tocăniţă vestitor al primăverii, numai bună să pună capăt postului Paştelui şi să dea un nou implus anului gastronomic. Un fel domnesc românesc, împrumutat din bucătăria franceză a secolului XIX.

Porţii: 2

Timp preparare: 90-100 minute

stufat Ingrediente:
500 g carne de miel
30 fire ceapă verde
30 fire usturoi verde
3 linguri untură
½ linguriţă făină
2 linguri bulion (sau 500 g roşii)
1 lingură oţet
sare
un praf de zahăr.

Preparare:

1.Carnea bine spălată şi tăiată bucăţi se prăjeşte cu o lingură de untură, apoi se adaugă făina, se lasă să se prăjească puţin şi se ia cratiţa de la foc.

2.Usturoiul şi ceapa (curăţate, spălate şi tăiate bucăţi lungi de circa 5 cm) se prăjesc separat în restul de untură pînă se înmoaie puţin, apoi se aşază peste carnea prăjită, se adaugă sarea, bulionul sau roşiile fierte şi strecurate, zahărul şi 2-3 linguri de apă.

3.Se pune la foc să dea un clocot, apoi la cuptor să scadă bine.

print