Înapoi la pagina principală despre paste.
Spaghetti – cele mai populare paste din toată lumea.
Paste lungi, subțiri și cilindrice din făină de grâu dur (Triticum durum); numele provine de la cuvântul spago (diminutiv spaghetto) care înseamnă linie/coardă în italiană.
Mot-a-mot, spaghetti s-ar traduce linii mici.
Spaghetti se folosesc cel mai adesea în combinații cu sos de roșii sau sosuri de brânză. Sunt folosite și pentru stir-fry, în special pentru anumite feluri americane preparate la wok în steak-house-uri. Nu se recomandă pentru salate.
Timp de fierbere: între 9 și 12 minute.
Cele mai cunoscute mărci din Italia ce se comercializează în România: Barilla, Agnesi, Divella, DeCecco.
Spaghettini – tip de spaghetti cu diametrul mai mic.
Se folosesc pentru sosuri mai delicate.
Asemănătoare cu vermicelli și capelli d’angelo.
Timp de fierbere: între 7 și 10 minute.
Spaghettoni – tip de spaghetti cu diametrul mai mare decât varianta obișnuită. Se comercializează la pachete de 500 g care conțin spaghettoni dubli ca lungime față de spaghetti.
Timp de fierbere: între 10 și 13 minute.
[note]Vezi cum poți face ceva bun cu spaghetti.[/note]
Înapoi la pagina principală despre paste.