Încă un sos din marea și generoasa familie franceză a maionezei, sosul remoulade este însoțitorul perfect al cărnurilor și legumelor reci. Originar din Franța, sosul remoulade a devenit popular în țări ca Danemarca, Germania și Statele Unite. Sparanghelul fiert, deși nu o recunoaște, e îndrăgostit de el.
Porții: 4 (200 ml)
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente:
- 3 castraveciori murați
- 100 ml maioneza
- 2 lingurițe de capere
- 1 linguriță muștar de Dijon
- 1 lingură de tarhon proaspăt, tocat mărunt
- 1 file de anșoa
- 2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat
- sare și piper
Preparare:
- Scurgeți caperele și castraveciorii de zeama în care s-au murat. Tocați mărunt și puneți totul într-un bol.
- Adăugați fileul de anșoa, tocat cât mai mărunt.
- Adăugați maioneza, muștarul și verdeața (pătrunjelul și tarhonul) și amestecați totul până se omogenizează.
- Potriviți de sare și piper și dați sosul la rece pentru minim o jumătate de oră.
Sosu remulade se servește rece cu ouă fierte, friptură de orice fel – în special rece – și în felurite sandvișuri.