Sosul de iaurt cu verdeaţă şi usturoi, ideal pentru pentru salată, se caracterizează prin consistenţă şi volubilitate. Acest sos ce respiră prospeţime se dovedeşte un partener prefect pentru fripturi şi legume servite reci.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 10 minute

sos-de-iaurt Ingrediente:

  • 200 ml iaurt natural, de preferinţă grecesc
  • 2 linguri zeamă proaspătă de lămâie
  • 1 linguriţă miere
  • 2 căţei de usturoi mici
  • 2 linguri de verdeaţă tocată (pătrunjel,oregano,cimbru şi arpagic)
  • sare de mare şi piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Dacă nu aveţi iaurt grecesc puneţi iaurtul la scurs, pentru o jumătate de oră într-o sită fină pentru a scăpa de excesul de zer şi a obţine o consistenţă cremoasă.
  2. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l fin.
  3. Tocaţi mărunt verdeţurile.
  4. Amestecaţi într-un bol iaurtul, zeama de lămâie, mierea, verdeţurile şi usturoiul.
  5. Asezonaţi cu sare şi piper proaspăt.

Sosul de iaurt cu verdeaţă şi usturoi se serveşte imediat sau după ce a stat 1-2 ore la rece. Acest sos este potrivit cu cartofi noi fierţi, roşii, frunze de salată sau somon fiert, rece.

[tip]Puteţi înlocui verdeţurile din această reţetă cu busuioc şi coriandru [/tip]

print