O combinaţie aparent suprinzătoare de peşte şi vin roşu. Numai că somonul nu e un peşte oarecare şi taninul din vinurile roşii şi aroma de cimbru îi scot în valoare caracterul deosebit. Pregătiţi această combinaţie pentru mesele speciale pentru a vă suprinde musafirii.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 2 fileuri de somon fără piele (a câte 120-140 grame bucata)
- 250 ml vin roşu demi-sec
- 1 lingură de miere
- 2 linguri de unt
- 4-5 crenguţe de cimbru
- sare
- piper
Preparare:
- Puneţi la fiert vinul, mierea şi cimbrul într-o cratiță adâncă.
- Când vinul începe să fiarbă, adăugaţi fleurile de somon. Reduceţi focul la minim şi acoperiţi vasul cu un capac.
- Fierbeţi peştele 5 minute la foc mic şi întoarceţi-l pe cealaltă parte.
- Fierbeţi încă 5 minute acoperit.
- Scoateţi peştele şi lăsaţi vinul să fiarbă până scade la jumătate.
- Luaţi vinul de pe foc şi adăugaţi untul tăiat cubuleţe, amestecând continuu.
- Asezonaţi sosul cu sare şi piper.
- Serviţi peştele stropit cu sosul rezultat.
Somonul fiert în vin roşu cu cimbru se serveşte cu garnituri de cartofi, broccoli, sparanghel, orez, paste, etc.