Ceva Bun

Salmorejo

Salmorejo este o gustare rece, de vară, originară din Cordoba (salmorejo cordobés). Înrudit cu gazpacho, o altă specialitate andaluză, salmorejo se deosebeşte totuşi de mai cunoscuta sa surată prin lista redusă a ingredientelor: roşii, pâine, oţet, ulei şi usturoi. Mulţumim pentru inspiraţie  prietenului nostru andaluz Alberto dela Torre, autorul blogului El fogón de la Perla Gris. O minunată gustare vegetariană/de post. Gracias, Alberto!

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tăiaţi roşiile cubuleţe şi treceţi-le printr-o sită, pentru a scăpa de coji şi seminţe.
  2. Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
  3. Pasaţi ceapa, usturoiul, pâinea, uleiul şi oţetul împreună cu piureul de roşii.
  4. Asezonaţi cu sare şi piper.
  5. Opţional, amestecaţi jumătate din cantitatea obţinută cu sfeclă roşie.
  6.  Dacă nu ţineţi post, serviţi salmorejo în farfurii joase, cu ou fiert şi jamon tocat deasupra.

Salmorejo se serveşte întotdeauna rece.

print