Influenţa maură îşi pune amprenta asupra acestei salate de legume specific spaniole. Principala caracteristică a acestei salate este procesul de coacere al ingredientelor, proces care înmoaie legumele şi le stimulează sucurile.

Porţii: 4

Timp de preparare: 80 de minute

salatacatalana21 Ingrediente:

  • 4 vinete mici
  • 2 dovlecei mici
  • 3 roşii
  • 2 cepe
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 3 ardei graşi
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • 3 linguri de oţet basamic
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • sare şi piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Spălaţi şi ştergeţi cu un prosop legumele, fără să le curăţaţi.
  3. Stropiţi-le cu ulei (2 linguri) şi puneţi-le într-o tavă, la copt, în cuptor pentru 30 de minute.
  4. Scoateţi legumele, lăsaţi-le să se răcească. Curăţaţi ceapa şi usturoiul. Scoateţi coceanul ardeiului şi îndepărţaţi-i pieliţa.
  5. Rupeţi-le fâşii, cu mâna, sau tăiaţi-le în bucăţi potrivite.
  6. Stropiţi legumele cu uleiul de măsline rămas, oţetul balsamic, chimenul, zahărul, sare şi piper.
  7. Introduceţi salata, acoperită, la frigider, pentru o jumătate de oră înainte de servire.

Salata de legume coapte se consumă ca atare, rece, cu pâine prăjită sau ca garnitură la fripturi.

print