O salată de iarnă, rafinată, realmente excepţională! Sfecla roşie, fiartă simplu, combinată cu fâşii de grepfrut, nuci şi feta, se transformă într-o delicatesă lacto-vegetariană atunci când este însoţită de ulei de măsline şi puţină miere.
Reţetă: Salată de sfeclă roșie cu grepfrut, nuci și feta
Ingrediente
- 2 sfecle roşii ( mici spre medii)
- 2 grepfruturi
- 4 linguri miez de nucă
- 4 linguri feta sau telemea de oaie sfărâmată
- 3 linguri miere
- 3 linguri ulei de măsline
- piper proaspăt măcinat
Preparare
- Fierbeţi sfecla (în coajă) în apă cu puţină sare timp de aproximativ 90 de minute.Sau coaceţi-o la cuptor pentru aceeaşi perioadă de timp la 160 de grade.
- Transferaţi sfecla cât eşte fierbinte în apă foarte rece şi lăsaţi-o să se răcească.
- Curăţaţi sfecla şi tăiaţi-o rondele groase de 5-6 milimetri.
- Curăţaţi fructele şi tăiaţi-le în rondele la fel de groase sau puţin mai subţiri decât cele de sfeclă.
- Intercalaţi sfecla şi grepfrutul în cerc pe farfuria de servire.
- Aşezaţi nuca în mijloc.
- Presăraţi cu feta sfărâmată.
- Adăugaţi miere şi ulei de măsline.
- Presăraţi cu piper proaspăt măcinat.
- Salata de sfeclă cu grepfrut, feta şi nucă se serveşte imediat.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
Porții: 2