Gustoasă şi săţioasă, salata de de fructe de mare îşi păstrează caracterul proaspăt şi suprinde prin prezenţa crocantă a tulpinei de ţelină. Uşor de preparat, salata de fructe de mare cu paste şi ţelină este un excelent aperitiv pentru petreceri.
Porţii: 8-10
Timp de preparare: 1 oră (plus 2 la rece)
Ingrediente:
- 700 grame farfalle (sau alte paste scurte, decorative – vezi tipurile de paste)
- 1 kilogram mixt fructe de mare (midii, calamar, creveti mici, carne de crab, caracatiță etc)
- 2 foi de dafin
- 50 ml oţet din vin
- 1 cană de maioneză
- 2 căni sos de roşii pentru pizza (fără unt)
- 1 lingură sos de chili (opţional)
- 1 cană tulpini de ţelină, tăiată cubuleţe sau rondele subțiri
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri pătrunjel tocat
- 1 lămâie
- 1 linguriţă de zahăr
- sare
- piper
Preparare:
- Fierbeţi pastele al dente în apă cu sare, conform instrucţiunilor producătorului.
- Scurgeţi pastele şi clătiţi-le cu multă apă rece, pentru a stopa procesul de fierbere şi a le menţine ferme.
- Fierbeţi fructele de mare în apă cu puţină sare, oţetul şi cele două foi de dafin. Fierbeţi doar câteva minute (2-5) în funcţie de ce conţine mixtul (caracatiţa fierbe cel mai mult).
- Scurgeţi fructele de mare, îndepărtaţi foile de dafin şi lăsaţi-le să se răcească.
- Curăţaţi şi pisaţi pastă usturoiul.
- Extrageți zeama de lămâie.
- Amestecaţi maioneza cu sosul de roşii, zeama de lămâie, usturoiul, zahărul, sosul de chili.
- Asezonaţi după gust cu sare și piper. Sosul trebuie să fie dulce-acrişor şi puţin picant.
- Amestecaţi pastele cu fructele de mare, sosul, ţelina şi verdeaţa.
- Acoperiţi şi introduceţi la rece pentru minim 2 ore înainte de servire.
[tip]Înainte de servire, amestecaţi uşor salata cu o lingură pentru a o afâna.[/tip]
Salata de fructe de mare cu paste şi ţelină se servește rece. O puteţi servi direct din bol sau de pe frunze de andivă.
super reteta
mi-a placut foarte mult
am facut-o cu midii si creveti ca n-am avut fructe de mare asortate ca la voi in poza
Comments are closed.