O salată simplă ce s-a transformat într-un adevărat cult în Statele Unite, coleslaw este însoţitorul perfect lângă burgeri şi alte produse la grătar. Numită în unele zone din SUA doar slaw, salata coleslaw este la origine o salată de varză amestecată cu o vinegretă făcută din oţet şi ulei. Numele salatei derivă din termenul coloniştilor olandezi koolsla (abrevierea de la kool salade, salată de varză). În prezent, salatei de varză i s-a adăugat maioneză şi/sau muştarul dar şi alte ingrediente cum ar fi ţelina, mărul şi, cel mai adesea, morcovul.
Porţii: 4-6
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
- 1 varză albă mică
- 2 morcovi
- 2 mere verzi
- 4 linguri de maioneza
- 2 linguri de muştar
- 3 linguri de oţet de mere
- 1 lingură de miere
- piper
Preparare:
- Curăţaţi morcovii şi merele. Îndepărtaţi cotoarele merelor.
- Tăiaţi merele şi morcovii julienne fin sau răzuiţi-i mare.
- Daţi varza prin răzătoare sau tăiaţi-o fin din cuţit.
- Amestecaţi varza cu merele şi morcovii.
- Amestecaţi maioneza cu muştarul, oţetul şi mierea.
- Adăugaţi dressingul peste salată şi amestecaţi bine.
- Asezonaţi cu puţină sare şi piper.
- Lăsaţi salata la rece pentru a se pătrunde minim 15-20 de minute.
Salata coleslaw se serveşte rece sau la temperatura camerei alături de preparate la grătar.