Cred că nu mai are nevoie de nici o introducere. Salata Brie nu poată fi decât cu Brie. Dar şi mai interesantă o face combinaţia cu spanac şi piersici.
Porţii: 4
Timp preparare: 20 minute
- 300 gr spanac proaspăt
- 3 piersici mari (sau nectarine)
- 150 gr brânză brie
- zeamă de lâmâie
- 2 linguriţe ulei de măsline
Preparare:
1. Spălaţi cu atenţie frunzele de spanac, rupeţi-le codiţele şi tăiaţi-le în fâşii subţiri (nu exagerat de subţiri)
2.Curăţaţi piersicile de coajă (dacă folosiţi nectarine această operaţiune nu mai este necesată), scoateţi sâmburele şi tăiaţi-le felii. Cea mai potrivită procedură e să tăiaţi fructul în două, scoateţi sâmburele şi tăiaţi feliile pe un fund de lemn curat.
3. Tăiaţi brânza cubuleţe.
4. Amestecaţi totul într-un bol, stropiţi cu zeamă de lămâie şi puţin ulei de măsline.
Serviţi în boluri mici cu o felie de pâine prăjită.
[tip]În locul uleiului de măsline puteţi folosi 2 linguriţe de ulei de nucă. În acest caz adăugaţi şi jumătaţi de miez de nucă, atât pentru decor cât şi pentru gust. [/tip]