O gustare simplă, delicioasă şi arătoasă. Rulourile cu omletă şi ardei copt sunt – aşa după cum le spune şi numele – realizate din omletă şi ardei copt, rulate şi tăiate dintr-o lipie.Excelente pentru micul dejun şi chiar pentru o petrecere ad-hoc.
Porţii: 1
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 1 lipie libaneză
- 2 ouă
- 1 ardei roşu, copt
- 3 linguri de lapte
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Preparare:
- Bateţi ouăle cu 3 linguri de lapte, sare şi puţin piper.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie.
- Turnaţi ouăle, reduceţi focul la inim şi acoperiţi tigaia pentru 2-3 minute.
- Puneţi lipia peste omletă şi răsturnaţi-o pe o farfurie (lipia trebuie să fie dedesubt şi omleta deasupra).
- Adăugaţi fâşii de ardei copt.
- Rulaţi, mai strâns sau mai larg, după cum doriţi.
- Tăiaţi rondele de aproximativ 1 centimetru.
Rulourile de omletă cu ardei copt se servesc fierbinţi, la temperatura camerei sau chiar reci.
[tip]Pentru un plus de culoare, puteţi adăuga şi frunze de spanac tinere.[/tip]
[tip]Dacă doriţi să aveţi rulouri mai strânse sau vreţi să le serviţi în poziţie verticală, “legaţi” fiecare rulou cu câte o scobitoare, înainte de a le tăia.[/tip]