Cea mai simplă şi mai la îndemână metodă de conservare a roşiilor pentru iarnă o reprezintă păstrarea lor în bulion. Atât şi nimic mai mult. O reţetă de o sfântă banalitate.
Timp de preparare: 2-3 ore (în funcţie de cantităţi)
Ingrediente:
- roşii
- bulion
- sare
- zahăr
Preparare:
- Alegeţi roşiile de dimensiuni relativ egale şi puneţi-le deoparte pentru decojire.
- Decojiţi roşiile.
[tip]Urmaţi instruţiunile din film, dar opăriţi roşiile în acelaşi timp într-o vas cu apă clocotită. Înainte de decojire, lăsaţi-le 3 minute în apă rece cu gheaţă.[/tip] - Preparaţi în bulion din restul roşiilor conform reţetei.
- Încingeţi cuptorul la 160-180 de grade (foc mediu).
- Sterilizaţi borcanele.
- Aşezaţi roşiile întregi în borcane.
- Turnaţi bulionul răcit peste ele.
- Acoperiţi borcanele.
- Pregătiţi o cratiţă suficient de adâncă cât să cuprindă borcanele.
- Asezaţi un prosop pe fundul cratiţiei.
- Puneţi borcanele răcite în cratiţă şi turnaţi apă caldă printre borcane până sub capac.
- Introduceţi cratiţa la cuptor şi lăsaţi să fiarbă (din momentul în care începe fierberea) timp de 30 de minute.
- Scoateţi cratiţa din cuptor şi lăsaţi să se răcească până a doua zi.
- Depozitaţi la rece.
Rosiile în bulion se folosesc, cu tot cu bulion, la aproape orice tip de supă/ciorbă sau mâncare ce solicită roşii.
[tip]Opţional, puteţi toca roşiile decojite înainte de a le pune în borcane.[/tip]