Un risotto foarte gustos ale cărui arome de smântână, bacon, parmezan şi nucşoară aduc aminte de gustul spaghetelor carbonara. Savuraţi acest clasic italian uşor de realizat urmând indicaţiile din film.
[note]Această reţetă se găteşte în mod tradiţional folosind pancetta şi jambon.[/note]
Porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente:
- 250 grame speck sau bacon
- 350 de grame de orez cu bob rotund (preferabil arborio sau carnaroli)
- 1/2 pahar de vin alb sec
- 1 ceapă
- 2 linguri zdravene de unt
- 1 litru supă de pui
- 1/2 cană de smântână
- 3 linguri de parmezan ras
- 1 linguriţă rasă nucsoara macinată
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
- Tăiaţi baconul cubuleţe.
- Topiţi untul într-o tigaie adâncă.
- Adăugaţi şi rumeniţi baconul şi ceapa.
- După ce ceapa a devenit translucidă, adăugaţi orezul şi amestecaţi până devine sticlos.
- Stingeţi cu vinul alb.
- Încorporaţi treptat supa de pui călduţă.
- Fierbeţi orezul la foc mediu pe mic până când toată supa este absorbită.
- Adăugaţi nucşoara măcinată.
- Încorporaţi smântâna şi parmezanul ras.
- Asezonaţi cu sare şi piper şi luaţi vasul de pe foc.
Risotto cu bacon şi parmezan se serveşte fierbinte.