Ceva Bun

Frigănele aromate

Deşi americanii şi canadienii atribuie exclusiv – sub denumirea de french toast – aceste frigănele bucătăriei franceze, acestea sunt specifice şi culturii culinare spaniole care înlocuieşte pâinea cu o felie de cozonac pentru un desert rapid, bun şi ieftin. Puteţi lua în calcul ambele variante – atât cea cu pâine, cât şi cea cu cozonac- atunci când vreţi să realizaţi un mic dejun sau un desert rapid.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Bateţi ouăle cu laptele, scorţişoara şi, eventual, coaja de portocală rasă.
  2. Încingeţi, la foc mediu, uleiul sau untul pentru prăjire.
  3. Treceţi fiecare felie de pâine prin amestecul de ou, întoarceţi-o pe ambele părţi şi lăsaţi-o să absoarbă puţin lichid.
  4. Prăjiţi feliile de pâine sau cozonac pe ambele părţi.

Feliile de frigănele aromate se servesc stropite cu miere de albine sau sirop de arţar.
[tip]Pentru un plus de efect şi de gust, puteţi să le serviţi cu o lingură de fructe de pădure – sau o căpşună – deasupra şi/sau o cupă de îngheţată de vanilie alături.[/tip]

print