Deşi americanii şi canadienii atribuie exclusiv – sub denumirea de french toast – aceste frigănele bucătăriei franceze, acestea sunt specifice şi culturii culinare spaniole care înlocuieşte pâinea cu o felie de cozonac pentru un desert rapid, bun şi ieftin. Puteţi lua în calcul ambele variante – atât cea cu pâine, cât şi cea cu cozonac- atunci când vreţi să realizaţi un mic dejun sau un desert rapid.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 4 ouă
- 200 ml lapte
- 2 linguriţe rase de scortisoara
- 8 felii de pâine sau cozonac simplu (fără umplutură), vechi de o zi-două
- unt sau ulei pentru prăjire
- miere sau sirop de arţar pentru servire
- un praf de sare
- coaja de la o portocală (opţional)
Preparare:
- Bateţi ouăle cu laptele, scorţişoara şi, eventual, coaja de portocală rasă.
- Încingeţi, la foc mediu, uleiul sau untul pentru prăjire.
- Treceţi fiecare felie de pâine prin amestecul de ou, întoarceţi-o pe ambele părţi şi lăsaţi-o să absoarbă puţin lichid.
- Prăjiţi feliile de pâine sau cozonac pe ambele părţi.
Feliile de frigănele aromate se servesc stropite cu miere de albine sau sirop de arţar.
[tip]Pentru un plus de efect şi de gust, puteţi să le serviţi cu o lingură de fructe de pădure – sau o căpşună – deasupra şi/sau o cupă de îngheţată de vanilie alături.[/tip]