Unul dintre multele mezes (aperitive greceşti) care pun în valoare – se putea altfel! – versatilitatea brânzei feta. Preparată rapid, în cuptor sau pe grătar, feta picantă are cam tot ce trebuie ca să te ducă cu gândul către Grecia: roşii, ulei de măsline, oregano.
Porţii: 2
Timp preparare: 15 minute
- 300 grame brânză feta (de capră sau de oaie)
- 1 ardei iute roşu
- 1 roşie
- 1 linguriţă de oregano
- 2 linguri ulei de măsline
Preparare:
1.Încălziţi cuptorul la 170-180 de grade (temperatură medie spre mare).
2.Tăiaţi bucata de feta în două bucăţi egale. Tăriaţi roşia felii şi ardeiul rondele subţiri.
3.Fiecare bucată de feta se aşează pe o bucată de folie de aluminiu. Pentru brânză se aşează 2-3 felii de roşie şi câteva rondele de ardei iute. Se presară oregano uscat peste toată compoziţia şi câte o lingură de ulei de măsline.
4.Bucăţile de brânză se coc împăturite în folie timp de 8-10 minute.
Feta picantă se serveşte caldă, cu felii de pâine prăjită şi salată de roşii, direct din folia în care a fost coaptă.
[warning]Aveţi grijă să nu vă ardeţi când desfaceţi folia deoarece în interior se formează aburi[/warning]
[tip]Feta picantă este o gustare minunată şi pentru picnic unde se poate găti la grătar.[/tip]