Ceva Bun

Feta picantă la cuptor

Unul dintre multele mezes (aperitive greceşti) care pun în valoare – se putea altfel! – versatilitatea brânzei feta. Preparată rapid, în cuptor sau pe grătar, feta picantă are cam tot ce trebuie ca să te ducă cu gândul către Grecia: roşii, ulei de măsline, oregano.

Porţii: 2

Timp preparare: 15 minute

Ingrediente:

Preparare:

1.Încălziţi cuptorul la 170-180 de grade (temperatură medie spre mare).
2.Tăiaţi bucata de feta în două bucăţi egale. Tăriaţi roşia felii şi ardeiul rondele subţiri.
3.Fiecare bucată  de feta se aşează pe o bucată de folie de aluminiu. Pentru brânză se aşează 2-3 felii de roşie şi câteva rondele de ardei iute. Se presară oregano uscat peste toată compoziţia şi câte o lingură de ulei de măsline.
4.Bucăţile de brânză se coc împăturite în folie timp de 8-10 minute.

Feta picantă se serveşte caldă, cu felii de pâine prăjită şi salată de roşii, direct din folia în care a fost coaptă.

[warning]Aveţi grijă să nu vă ardeţi când desfaceţi folia deoarece în interior se formează aburi[/warning]

[tip]Feta picantă este o gustare minunată şi pentru picnic unde se poate găti la grătar.[/tip]

print