O reţetă a cărei origine nu mai trebuie menţionată deoarece ciupercile urechi de lemn sunt specifice bucătăriei chinezeşti – pui cu urechi de lemn. Combinaţia dintre pui şi urechi de lemn face din această clasică chinezească o formulă câştigătoare.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Pui dulce acrișor cu ananas. [/readalso]
Reţetă: Pui cu urechi de lemn
Ingrediente:
- 400 grame piept de pui (sau pulpă dezosată)
- 30 grame urechi de lemn uscate
- 1 linguriţă amidon de porumb
- 1 ceapă roşie
- 1 linguriţă praf de curry
- 10 linguri de sos soia
- 2 linguriţe de sos hoisin
- 4 linguri ulei
Preparare:
- Urechile de lemn se pun la hidratat într-un castron cu apă caldă şi două linguri de sos de soia unde vor sta 10 minute (până se hidratează bine).
- Ceapa se curăţă şi se taie mărunt.
- Carnea de pui se taie cuburi potrivit de mari.
- Separat, într-un alt castron, se prepară un sos din sosul hoisin, restul de sos soia, amidonul şi 8 linguri de apă.
- Se încinge bine uleiul într-un wok (sau tigaie).
- Când uleiul e foarte încins se adaugă carnea de pui şi se amestecă energic. Carnea de pui trebuie să se pătrundă bine şi să fie uşor rumenită.
- Când carnea de pui este gata, se adaugă ceapa şi praful de curry.
- Când ceapa s-a înmuiat şi devine sticloasă, se adaugă urechile de lemn scurse bine şi sosul.
- Sosul trebuie să dea două-trei clocote înainte de a fi luat wok-ul de pe foc.
- Se serveşte imediat, cu orez sau tăieţei fierţi.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute
Porții: 2
[tip]Ca regulă generală când gătiţi cu sos de soia, nu adăugaţi sare decât dacă este necesar.[/tip]
[tip]Mâncarea chinezească se găteşte rapid, aşa că pregătiţi ingredientele dinainte. Curăţaţi, tocaţi, feliaţi ingredientele conform reţetei, puneţi-le în castroane aproape de aragaz, astfel încât să le aveţi la îndemână lângă wok.[/tip]