Ceva Bun

Pui cu urechi de lemn

O reţetă a cărei origine nu mai trebuie menţionată deoarece ciupercile urechi de lemn sunt specifice bucătăriei chinezeşti – pui cu urechi de lemn. Combinaţia dintre pui şi urechi de lemn face din această clasică chinezească o formulă câştigătoare.

[readalso] Vezi aici și rețeta de: Pui dulce acrișor cu ananas. [/readalso]

Reţetă: Pui cu urechi de lemn

Ingrediente:

  • 400 grame piept de pui (sau pulpă dezosată)
  • 30 grame urechi de lemn uscate
  • 1 linguriţă amidon de porumb
  • 1 ceapă roşie
  • 1 linguriţă praf de curry
  • 10 linguri de sos soia
  • 2 linguriţe de sos hoisin
  • 4 linguri ulei

Preparare:

  1. Urechile de lemn se pun la hidratat într-un castron cu apă caldă şi două linguri de sos de soia unde vor sta 10 minute (până se hidratează bine).
  2. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt.
  3. Carnea de pui se taie cuburi potrivit de mari.
  4. Separat, într-un alt castron, se prepară un sos din sosul hoisin, restul de sos soia, amidonul şi 8 linguri de apă.
  5. Se încinge bine uleiul într-un wok (sau tigaie).
  6. Când uleiul e foarte încins se adaugă carnea de pui şi se amestecă energic. Carnea de pui trebuie să se pătrundă bine şi să fie uşor rumenită.
  7. Când carnea de pui este gata, se adaugă ceapa şi praful de curry.
  8. Când ceapa s-a înmuiat şi devine sticloasă, se adaugă urechile de lemn scurse bine şi sosul.
  9. Sosul trebuie să dea două-trei clocote înainte de a fi luat wok-ul de pe foc.
  10. Se serveşte imediat, cu orez sau tăieţei fierţi.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porții: 2

[tip]Ca regulă generală când gătiţi cu sos de soia, nu adăugaţi sare decât dacă este necesar.[/tip]

[tip]Mâncarea chinezească se găteşte rapid, aşa că pregătiţi ingredientele dinainte. Curăţaţi, tocaţi, feliaţi ingredientele conform reţetei, puneţi-le în castroane aproape de aragaz, astfel încât să le aveţi la îndemână lângă wok.[/tip]

print