O reţetă din buna familie a bucătăriei italiene, care ne arată că un piept de pui poate aspira mai mult decât la un destin banal de şniţel. În această reţetă simplă – lesne de gătit şi de către cei mai nepricepuţi bucătari – dar rafinată – cât pentru o cină romantică-, pieptul de pui capătă o prospeţime aparte şi o frăgezime pe care nu i-o ştiaţi. Aromele puiului cu salvie, ce aduc aminte de saltimboca alla romana, cuceresc cu uşurinţă.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
- 1 piept de pui fără os şi piele
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de ulei de măsline
- 6-8 frunzuliţe de salvie
- 1 pahar de vin alb sec
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi pieptul de pui în două.
- Cu ajutorul unui cuţit ascuţit desfaceţi bucăţile de piept de pui.
- Presaţi-le cu palma, acoperiţi-le cu o folie alimentară şi bateţi-le cu ciocanul pentru şniţele.
- Amestecaţi făina cu sare şi piper.
- Treceţi bucăţile de carne prin făină. Tapetaţi carnea cu făină şi scuturaţi ca să eliminaţi excesul.
- Topiţi untul în uleiul de măsline.
- Rumeniţi bucăţile de pui pe ambele părţi. Carnea trebuie să fie pătrunsă şi rumenită dar nu crocantă.
- Adăugaţi frunzele de salvie rupte şi stingeţi cu vinul.
- Fierbeţi sub capac 1-2 minute, la foc iute.
Pieptul de pui cu salvie se serveşte cu sosul din tigaie, alături de garnituri de legume.