Desert modern pentru zile leneşe, prăjitura în cană este probabil cel mai rapid desert din lume. O prăjitură rapidă din familia checului, coaptă în cană, la microunde, gata pentru a fi servită alături de o cafea sau o cană cu lapte. O compoziţie de bază la care se pot adăuga, după gust, stafide şi/sau fructe confiate, nuci, alune, migdale, etc,
Porţii: 1-2
Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente:
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de cacao
- 3 linguri de zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/4 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă scortisoara macinată
- 3 linguri unt topit (sau ulei)
- 2,5 linguri de lapte
- 1 ou
- 1 pişcătură de sare
- 2 linguri zahăr pudră sau frişcă bătută (opţional)
Preparare:
- Amestecaţi într-o farfurie adâncă (bol) făina cu pudra de cacao, zahărul, zahărul vanilat, scorţişoara, sarea şi praful de copt.
- Adăugaţi oul, laptele şi untul topit (sau uleiul).
- Amestecaţi bine până obţineţi un amestec cleios şi lucios.
- Dacă doriţi, adăugaţi, după gust: stafide, nuci, fulgi de ciocolată, etc.
- Turnaţi compoziţia într-o cană mare (de supă).
- Introduceţi cana în cuptorul cu microunde la putere mare (min. 500 w.) pentru 3 minute.
Prăjitura în cană se serveşte imediat, direct din cană, opţional pudrată cu zahăr sau alături de 1 lingură de frişcă bătută.