Conopida este una dintre cele mai bizare plante ce vieţuiesc prin grădinile noastre. O floare greoaie, albă şi marmorată, lipsită de miros şi mister, conopida este, din păcate, prea puţin exploatată.
Vă recomand să depăşiţi conopida pane şi salata de conopidă pentru a încerca – dacă nu aţi făcut-o deja – această minunăţie.
Porţii: 4
Timp preparare: 25-30 minute
Ingrediente:
- o conopidă de aproximativ 1,5 kilograme
- 1 cartof fiert
- o lingură de unt
- 2 lunguri de ulei
- 150 grame smântână
- 1 ceapă verde tânără
- sare
- un praf de nucşoară
Preparare:
1. Curăţaţi conopida cu atenţie şi desfaceţi-o în “flori” potrivit de mari. Puneţi conopida la fiert în apă cu sare şi cele două linguri de ulei. Lăsaţi-o să fiarbă aproximativ 10 minute. Conopida trebuie să fie fiartă dar nu exagerat de moale.
2.Scurgeţi conopida de zeamă şi pasaţi-o împreună cu cartoful fiert şi untul. Adăugaţi treptat smântâna, sare – dacă mai e necesar- şi praful de nucşoară.
3.Amestecaţi piureul de conopidă cu ceapa verde tăiată.
Se serveşte fierbinte. Este o garnitură potrivită pentru aproape orice tip de carne.
[tip]Puteţi încerca şi o altă formă a acestui piure, foarte potrivită pentru peşte, în special somon. Înlocuiţi nucşoara cu mărar proaspăt tocat şi adăugaţi un strop de lămâie pentru un piure cu gust proaspăt, răcoros. * Dacă nu aveţi conopidă proaspătă, puteţi folosi conopidă congelată; se reduce semnificativ timpul de preparare.[/tip]
am dat peste reteta asta din greseala si m-am indragostit de felul asta de mancare
merci muuult!
Conopida fierbe in 7- 8 minute.In 10 se face terci!
Comments are closed.