O marinată complexă, dar simplu de realizat, derivată din compoziţia americană a hamburgerului. Un amestec pe bază de ketchup şi muştar, lămâie şi zahăr, busuioc şi chimen, sare şi piper, care va sublinia – dacă mai e cazul – gustul pieptului de porc, gătit pe grătar.
Porţii: 4
Timp preparare: 10 minute (plus timpul de marinare de 2-4 ore)
Ingrediente:
- 1 kg piept de porc feliat
- 4 linguri de ketchup
- 1 lingură de muşar
- 1 lingură de ulei
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de zeamă de lămâie sau oţet balsamic
- 1 linguriţă busuioc
- 1 linguriţă chimen
- sare şi piper
Preparare:
1.Amestecaţi toate ingredientele (fără carne) într-un bol. Potriviţi marinata după gustul dumneavoastră. Ar trebui să fie aromată, dulce acrişoară.
2.Turnaţi marinata peste carne într-un vas sau pungă de marinat şi amestecaţi bine. Carnea trebuie să fie bine acoperită de marinată. Introduceţi vasul acoperit sau punga închisă la frigider pentru minim 2 ore (ideal 4 ore).
3. Scoateţi carnea şi rumeniţi-o pe grătar.
Se serveşte cu cartofi copţi şi/sau salată.
[tip]Pentru această reţetă puteţi folosi piept, ceafă sau cotlet de porc – cu sau fără os.[/tip]
[warning]Înainte de a pune carnea pe grătar ştergeţi bine cu un şervet de hârtie marinata de pe carne deoarece se va arde pe grătar înaintea cărnii.[/warning]