Ceva Bun

Paté de somon cu parmezan

O reţetă italiană foarte rapidă pentru a obţine un paté de somon afumat cu parmezan. Un paté rafinat, ideal pentru tartine sau pentru umplut legume (roşii, castraveţi, etc.). Asortați-l cu alte paste tartinabile pe bază de pește sau fructe de mare, dar și cu salate proaspete.

[readalso] Vezi aici și rețeta video de: Paté din ficat. [/readalso]

Reţetă: Paté de somon cu parmezan

Ingrediente:

  • 100 grame somon afumat
  • 100 grame mascarpone
  • 50 grame parmezan ras
  • 20 ml smântână dulce
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Puneţi toate ingredientele într-un robot sau blender de bucătărie.
  2. Mixaţi până obţineţi o pastă fină.
  3. Nu adăugaţi sare decât dacă e cazul.
  4. Depozitaţi la rece, acoperit, pentru maxim 6 zile.
  5. Pateul de somon afumat cu parmezan se serveşte rece sau la temperatura camerei.

Timp de pregătire: 10 minute

Porții: 270 grame

print