O reţetă italiană foarte rapidă pentru a obţine un paté de somon afumat cu parmezan. Un paté rafinat, ideal pentru tartine sau pentru umplut legume (roşii, castraveţi, etc.). Asortați-l cu alte paste tartinabile pe bază de pește sau fructe de mare, dar și cu salate proaspete.
[readalso] Vezi aici și rețeta video de: Paté din ficat. [/readalso]
Reţetă: Paté de somon cu parmezan
Ingrediente:
- 100 grame somon afumat
- 100 grame mascarpone
- 50 grame parmezan ras
- 20 ml smântână dulce
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Puneţi toate ingredientele într-un robot sau blender de bucătărie.
- Mixaţi până obţineţi o pastă fină.
- Nu adăugaţi sare decât dacă e cazul.
- Depozitaţi la rece, acoperit, pentru maxim 6 zile.
- Pateul de somon afumat cu parmezan se serveşte rece sau la temperatura camerei.
Timp de pregătire: 10 minute
Porții: 270 grame