Ceva Bun

Pastă de curry roşu

Ingredient  fundamental al bucătăriei thailandeze, pasta de curry roşu (nam prik kaeng phet, în thailandezăeste o pastă picantă, aromată şi iute, ce se foloseşte la prepararea diverselor preparate de tip curry, pe bază de carne şi/sau legume.

Preparată prin pasarea ingredientelor, pasta de curry roşu se realizează în mojar (în mod tradiţional) sau în blender. Pasta de curry roşu se comercializează în magazinele de specialitate (inclusiv din Europa, dar mai rar la noi) în borcane sau recipiente din plastic sau metal.

Pasta de curry roşu se foloseşte, de regulă, la începutul preparării reţetelor thailandeze şi se prăjeşte uşor în grăsime pentru a-şi intensifica aroma. Din păcate, ingredientele pentru prepararea pastei de curry roşu thailandez sunt rare sau lipsesc cu desăvârşire din magazinele din ţara noastră însă, dacă le aveţi la îndemână, vă puteţi prepara singuri pasta de curry acasă.

Porţii: 1 borcan

Timp de preparare: 15 minute


Ingrediente:

Preparare:

  1. Măcinaţi fin  seminţele de coriandru, chimion şi piper.
    [note]Seminţele de chimion şi cele de coriandru se prăjesc uşor înainte de măcinare, într-o tigaie fără grăsime.[/note]
  2. Pasaţi ardeii iuţi, sarea, galangalul, lemon grass-ul, kaffir-ul, rădăcina de coriandru, usturoiul şi ceapa.
  3. Adăugaţi în blender seminţele măcinate, uleiul şi pasta de creveţi.
  4. Amestecaţi până obţineţi o pastă densă.

Pasta de curry roşu thailandez se păstrează în borcane închise, la rece, timp de câteva săptămâni.

_____________________

Sursa foto: magazin online www.deandeluca.com
print