Aperitiv specific bucătăriei britanice, ouăle în crustă sunt ușor de servit la petreceri ca finger food. În ciuda numelui lor (Scotch egg), aceste aperitive nu aparţin tradiţiei culinare scoţiene ci au fost inventate de către departamentul de delicatese a magazinului londonez Fortnum & Mason, în 1851.
Porții: 12
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 12 ouă fierte (tari)
- 500 grame cârnăciori proaspeți (pot fi ușor picanți)
- 3 linguri de făină
- 250 grame pesmet mare
- 2 ouă proaspete
- câteva fire de pătrunjel
- un vârf de linguriță de cimbru
- 2 lingurițe de sos Worchestershire
- 1 linguriță muștar de Dijon
- sare și piper
Preparare:
- Curățați ouăle fierte de coajă. Puneți-le într-un bol.
- Bateți cele 2 ouă proaspete într-0 farfurie adâncă. Adăugați muștarul și amestecați.
- Separat, puneți făina pe o farfurie întinsă și pesmetul pe o alta.
- Într-un blender, mixați carnea de la cârnăciori (înlăturați pielița) cu ierburile tocate (pătrunjel și cimbru) și cu sosul Worchestershire. Potriviți de sare și piper. Împărțiți amestecul în 12 părți egale.
- Pudrați ouăle fierte cu făină. Cu mâine umezite în apă, înveți fiecare ou cu amestecul din carnea de cârnăciori. Apăsați tare astfel încât amestecul să se lipească de ou.
- Dați ouăle acoperite cu crustă prin oul bătut, apoi prin pesmet.
- Încingeți bine uleiul într-o tigaie adâncă. Prăjiți ouăle câte 5 minute, întorcându-le pe toate părțile.
tip Ca să nu absoarbă foarte mult ulei, nu le prăjiți în baie de ulei. Puneți mai puțin ulei și întoarceți-le în timpul procesului de prăjire. tip - Lăsați ouăle la scurs pe șervet de hârtie. După ce s-au răcit, tăiați-le în jumătăți sau în sferturi.
Ouăle scoțiene în crustă se servesc reci, ca gustare. Se pot orna cu verdeață proaspătă.