Se întâmplă de multe ori să gătim mai multe porții dintr-un fel de mâncare și să ne dorim să le transformăm în altceva a doua zi. Se poate! Dacă vă rămân porții de tocană de legume sau de ratatouille, puteți face ouă cuiburi la cuptor.
Porții: 6
Timp de preparare: 20 minute
- 6 ouă
- 6 porții de ratatouille sau tocană de legume
- sare și piper
- 50 grame telemea (opțional)
Preparare:
- Puneți porțiile de ratatouille într-o tavă întinsă.
- Cu ajutorul unei linguri, faceți 6 cuiburi în ratatouille.
- Spargeți ouăle, câte unul în fiecare cuib.
- Potriviți de sare și piper.
- Băgați tava în cuptorul încălzit și țineți la foc mediu 15-20 de minute.
Ouăle cuiburi cu legume se servesc calde ca mic dejun. Se poate presăra telemea rasă pe deasupra, imediat ce tava a fost scoasă din cuptor.