Se întâmplă de multe ori să gătim mai multe porții dintr-un fel de mâncare și să ne dorim să le transformăm în altceva a doua zi. Se poate! Dacă vă rămân porții de tocană de legume sau de ratatouille, puteți face ouă cuiburi la cuptor.

Porții: 6

Timp de preparare: 20 minute

Ouă cuiburi cu legume Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 porții de ratatouille sau tocană de legume
  • sare și piper
  • 50 grame telemea (opțional)

Preparare:

  1. Puneți porțiile de ratatouille într-o tavă întinsă.
  2. Cu ajutorul unei linguri, faceți 6 cuiburi în ratatouille.
  3. Spargeți ouăle, câte unul în fiecare cuib.
  4. Potriviți de sare și piper.
  5. Băgați tava în cuptorul încălzit și țineți la foc mediu 15-20 de minute.

Ouăle cuiburi cu legume se servesc calde ca mic dejun. Se poate presăra telemea rasă pe deasupra, imediat ce tava a fost scoasă din cuptor.

print