Numărul cazurilor de obezitate la elevii din învățământul primar s-a dublat în ultimii 8 ani. Potrivit studiului realizat de Institutul de Sănătate Publică (ISP) București, cauza principală este stilul de viață nesănătos al școlarilor. “Majoritatea copiilor obezi servesc mai multe gustări pe parcursul unei zile, constând în dulciuri, minuturi, snacks-uri și, rareori, consumă fructe. În alimentația copiilor și adolescenților supraponderali și obezi se regăsește de mai multe ori pe zi consumul de produse fast-food, dulciuri, băuturi răcoritoare carbogazoase”, a spus autorul raportului, dr. Aurelia Cordeanu, citat de Hotnews.

copil gras “În structurarea regimului de activitate și odihnă, sunt prezenți numeroși factori de risc, dintre care cei mai importanți vizează regimul alimentar dezechilibrat, cu consum crescut de alimente hipercalorice, activitatea fizică redusă, sedentarismul și durată insuficiență a somnului”, a adăugat dr. Cordeanu, citată de aceaşi sursă.

Studiul arată că se constată o creștere mai accentuată a obezității pe grupe de vârstă la copiii din învățământul primar. Dacă în 2001, în clasă a IV-a, obezitatea neendocrina a fost de 1,6%, în 2008 a ajuns la 3,6%.

Obezitatea apărută la copii și adolescenți are un impact deosebit asupra stării de sănătate, atât fizică cât și psihică. Studiul arată că gradul de obezitate din copilărie influențează gradul de obezitate de la maturitate, împreună cu consecințele generate de fenomene negative și complicații la vârstă adultă.

Tot articolul îl găsiţi aici.

print