Un desert ce frizează perfecţiunea – negresa cu nuci și ciocolată. Simplu şi uşor de făcut, dulce-consistent, moale-cleios în interior şi uşor crocant la suprafaţă. Probabil cel mai bun lucru care a apărut pe continentul nord-american.
Secretul la această prăjitură este timpul de coacere pentru a păstra miezul cleios. Pentru că timpul poate varia în funcție de puterea cuptorului sau de cât de întinsă este tava, verificați din când în când cu o scobitoare pentru a nu coace prea tare negresa.
Vezi aici și rețeta de Negresă în sos fierbinte de ciocolată.
Reţetă: Negresă cu nuci și ciocolată
Ingrediente:
- 230 grame unt
- 4 ouă
- 160 grame făină
- 70 grame cacao
- 1 cană nuci tocate mare
- 1/3 cană ciocolată rasă
- 1/3 plic praf de copt (3-4 grame)
- 10 ml esenţă de vanilie
- 240 grame zahăr
- 1 vârf de cuţit de sare
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 180-190 de grade.
- Tocaţi ciocolata şi nuca din cuţit.
- Topiţi şi răciţi untul.
- Încorporaţi ouăle.
- Încorporaţi amestecând cu telul: zahărul, vanilia, pudra de cacao, făina, sarea şi praful de copt.
- Adăugaţi nuca şi ciocolata.
- Turnaţi şi nivelelaţi amestecul, într-un strat de 2 degete, într-o tavă unsă cu unt.
- Introduceţi la cuptor pentru 10-15 minute.
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 20-30 minute
Porții: 12
[warning]Nu coaceţi prea mult amestecul. O negresă de calitate are exteriorul făcut şi interiorul moale, cleios.[/warning]