O friptură simplă şi suculentă a cărei calitate este dată de cea a materiei prime: muşchiul de vită. Sosul de ciuperci, cu hribi în prim plan, vine să completeze această bucată de carne deosebită. O bucurie de mâncare.
Porţii: 2
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
- 500 grame muşchi de vită
- 1 linguriţă boabe de muştar
- 1/2 linguriţă rozmarin uscat
- 1/2 linguriţă cimbru
- 1 cană ciuperci de pădure (hribi, ghebe, etc.)
- 1 cană de smântână dulce
- 1/2 cană sos brun spaniol
- 1 lingură de unt
- 2 linguri cognac
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi în două, pe secţiune, bucata de muşchi.
- Zdrobiţi boabele de piper şi amestecaţi-le cu rozmarinul şi cimbrul.
- Ungeţi cu ulei bucăţile de carne.
- Treceţi bucăţile de carne prin amestecul de condimente şi puneţi-le deoparte.
- Curăţaţi bine ciupercile, spălaţi-le uşor şi ştergeţi-le cu un şervet.
- Tăiaţi ciupercile, dacă e cazul, cuburi.
- Topiţi untul într-o tigaie.
- Adăugaţi ciupercile şi sotaţi-le uşor timp de 2 minute.
- Stingeţi cu cognacul.
- Adăugaţi sosul brun şi smântâna dulce.
- Lăsaţi să fiarbă sosul timp de 8-10 minute, până se leagă. Asezonaţi cu sare şi piper.
- Frigeţi vita, pe grătar, plită sau într-o tigaie teflonată, câte 2-3 minute pe fiecare parte, de jur împrejur. Vita trebuie să rămână în sânge sau să fie mediu făcută.
- Luaţi vita de pe foc şi tăiaţi-o felii groase. Presăraţi cu sare mare şi piper.
Muşchiul de vită se serveşte imediat cu sosul de ciuperci sălbatice alături.