Gustare excelentă mai ales vara, alături de un pahar de bere sau vin alb rece, midiile pané se întâlnesc în majoritatea bucătăriilor sud-europene cu deschidere la mare şi nu numai. Simplu de preparat, midiile pané se servesc neprotocolar, de cele mai multe ori pe o bucată de hârtie cerată sau pe un pat de salată verde.
Porţii: 4-6
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 1 kilogram de midii fără cochilie
- 1 ceaşcă de făină
- 1/2 ceaşcă de mălai
- 1 cană de ulei (pentru prăjire)
- sare
- piper
Preparare:
- Spălaţi şi ştergeţi bine midiile cu un şervet curat.
- Amestecaţi făina cu mălaiul, 1 linguriţă de sare şi 1/2 linguriţă de piper măcinat.
- Treceţi midiile prin amestecul de făină. Scuturaţi excesul.
- Încingeţi uleiul.
- Prăjiţi midiile până se rumenesc frumos, galben-auriu, la suprafaţă (aprox. 4-5 minute).
- Scoateţi midiile pe un şervet de hârtie pentru a scăpa de excesul de grăsime.
Midiile pané se servesc imediat, cu lămâie, maioneză, maioneză cu usturoi, etc.
[tip]Pentru o prezentare deosebită, puteţi înşira câte 5-6 midii pe frigărui de lemn (înmuiate 30 de minute în apă) şi să le preparaţi ca atare. [/tip]