O alternativă mai arătoasă, mai proaspătă şi mai elegantă la tradiţionala mămăligă cu brânză. O bucată aurie de mămăligă înconjurată de un sos de brânză, pe bază de feta sau chiar telemea, îndulcită cu o cană de smântână dulce. Accentul final, dat de codiţele de ceapă şi, opţional, verdeaţă, adaugă o notă vioaie întregului.
Vezi aici și rețeta de Ciuperci portobello cu usturoi și mămăligă la grătar.
Reţetă: Mămăligă cu sos de brânză
Ingrediente:
- 250 grame de feta sau telemea de oaie
- 250 ml smântână dulce
- 1 lingură chives sau cozi de ceapă verde
- 1 cană de mălai
- sare
- puţin ulei
Preparare:
- Puneţi la fiert 3 căni de apă cu puţină sare şi puţin ulei.
- Când fierbe apa, adăugaţi mălaiul în ploaie şi faceţi o mămăligă. Fierbeţi aproximativ 5 minute. Va trebui să obţineţi o mămăligă moale dar bine legată.
- Ungeţi cu ulei 2 forme potrivit de mari (castroane mici, ramekin, etc).
- Turnaţi mămăliga şi lăsaţi să se răcorească 10 minute.
- Pasaţi într-un blender sau mixer brânza cu smântâna dulce.
- Răsturnaţi mămăliga pe o farfurie.
- Turnaţi sosul de jur împrejur.
- Presăraţi cu chives sau cozi de ceapă verde. Opţional, puteţi adăuga puţin mărar proaspăt, tocat fin.
- Mămăliga cu sos de brânză se serveşte imediat.
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 10 minute
Porții: 2