O alternativă mai arătoasă, mai proaspătă şi mai elegantă  la tradiţionala mămăligă cu brânză. O bucată aurie de mămăligă înconjurată de un sos de brânză, pe bază de feta sau chiar telemea, îndulcită cu o cană de smântână dulce. Accentul final, dat de codiţele de ceapă şi, opţional, verdeaţă, adaugă o notă vioaie întregului.

Vezi aici și rețeta de Ciuperci portobello cu usturoi și mămăligă la grătar.

Reţetă: Mămăligă cu sos de brânză

Mamaliga cu sos de branza

Ingrediente:

  • 250 grame de feta sau telemea de oaie
  • 250 ml smântână dulce
  • 1 lingură chives sau cozi de ceapă verde
  • 1 cană de mălai
  • sare
  • puţin ulei

Preparare:

  1. Puneţi la fiert 3 căni de apă cu puţină sare şi puţin ulei.
  2. Când fierbe apa, adăugaţi mălaiul în ploaie şi faceţi o mămăligă. Fierbeţi aproximativ 5 minute. Va trebui să obţineţi o mămăligă moale dar bine legată.
  3. Ungeţi cu ulei 2 forme potrivit de mari (castroane mici, ramekin, etc).
  4. Turnaţi mămăliga şi lăsaţi să se răcorească 10 minute.
  5. Pasaţi într-un blender sau mixer brânza cu smântâna dulce.
  6. Răsturnaţi mămăliga pe o farfurie.
  7. Turnaţi sosul de jur împrejur.
  8. Presăraţi cu chives sau cozi de ceapă verde. Opţional, puteţi adăuga puţin mărar proaspăt, tocat fin.
  9. Mămăliga cu sos de brânză se serveşte imediat.

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 2

print