Macroul la grătar/plită (caballa a la plancha) este un peşte foarte iubit în Spania, în special în nordul basc. Peşte oceanic, gras şi consistent, macroul se găteşte simplu şi se serveşte cu legume la grătar. Încercaţi-l alături de un sos simplu dar eficient, un soi de mujdei cu roşii.
Porţii: 3
Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente:
- 3 bucăţi macrou
- 5-6 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- sare
- piper
- pătrunjel tocat
pentru sos
- 2 roşii
- 3 linguri mujdei
Preparare:
- Curăţaţi peştii: îndepărtaţi-le capul şi intestinele.
- Ungeţi peştii cu ulei. Asezonaţi cu sare şi piper.
- Frigeţi peştii pe grătar sau plită.
- Luaţi peştii de pe grătar şi stropiţi-i cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
- În paralel, preparaţi un mujdei.
- Decojiţi roşiile, tăiaţi-le şi îndepărtaţi-le seminţele.
- Pasaţi pulpa de roşii şi amestecaţi-o cu mujdeiul.
Serviţi peştii cu sosul de mujdei cu roșii şi legume la grătar (ardei, dovlecei, vinete, roşii, etc.)