Macroul la grătar/plită (caballa a la plancha) este un peşte foarte iubit în Spania, în special în nordul basc. Peşte oceanic, gras şi consistent, macroul se găteşte simplu şi se serveşte cu legume la grătar. Încercaţi-l alături de un sos simplu dar eficient, un soi de mujdei cu roşii.
Porţii: 3
Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente:
- 3 bucăţi macrou
- 5-6 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- sare
- piper
- pătrunjel tocat
pentru sos
- 2 roşii
- 3 linguri mujdei
Preparare:
- Curăţaţi peştii: îndepărtaţi-le capul şi intestinele.
- Ungeţi peştii cu ulei. Asezonaţi cu sare şi piper.
- Frigeţi peştii pe grătar sau plită.
- Luaţi peştii de pe grătar şi stropiţi-i cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
- În paralel, preparaţi un mujdei.
- Decojiţi roşiile, tăiaţi-le şi îndepărtaţi-le seminţele.
- Pasaţi pulpa de roşii şi amestecaţi-o cu mujdeiul.
Serviţi peştii cu sosul de mujdei cu roșii şi legume la grătar (ardei, dovlecei, vinete, roşii, etc.)
ce simplu si gustos
imi place mult macroul
si combinatia aia de mujdei cu rosii e DELICIU
Comments are closed.