Unul dintre cei mai populari peşti albaştri, bogaţi în grăsimi sănătoase şi Omega 3, macroul se laudă nu doar cu scăderea colesterolului prost ci şi cu o disponibilitate aparte pentru a face parte din reţete. Fript pe grătar, prăjit sau la cuptor, macroul nu face nazuri. Încercaţi-l în combinaţie cu amestecul de pudră de curry pentru o aromă orientală.
[readalso]Vezi şi reţeta de macrou la grătar.[/readalso]
Reţetă: Macrou cu curry la cuptor
Ingrediente:
- 4 bucăţi de macrou
- 2 lămâi
- 4 căţei de usturoi
- 4 linguriţe pudră de curry
- 1/2 ardei gras
- 1 linguriţă boia de ardei picantă (opţional)
- ulei
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Curăţaţi peştii de intestine şi clătiţi-i sub apă rece.
- Crestaţi peştii pe ambele părţi la 1-2 centimetri distanţă.
- Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l “fulgi” pe lungime.
- Tăiaţi ardeiul fâşii.
- Tăiaţi lămâia în rondele.
- Puneţi o hârtie de copt în tavă.
- “Tapetaţi” cu rondele de lămâie.
- Umpleţi peştii cu ardei şi usturoi.
- Presăraţi peştii cu sare, piper, boia iute şi pudră de curry.
- Masaţi uşor peştii pentru ca amestecul de condimente să se distribuie uniform.
- Turnaţi 2-3 linguri de ulei peste peşti.
- Puneţi o altă hârtie de copt deasupra şi închideţi cele două margini pentru ca peştele să se gătească înăbuşit.
- Introduceţi la cuptor pentru 25-35 de minute (în funcţie de dimensiunea peştilor).
- Serviţi peştii cu garnituri pe bază de orez sau cartofi şi/sau salate.
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 35 minute
Porţii: 4