Un lichior festiv, aromat şi dens, o băutură de o consistenţă aproape hrănitoare. Nu vă lăsaţi, însă, înşelaţi; în spatele dulcegăriei sale aromate se află alcool adevărat.

Răspândit, ca multe alte reţete celebre, din Statele Unite în întreaga lume, lichiorul de ouă este originar din estul Angliei. De acolo a fost dus de către coloniştii englezi, care îl preparau pentru sărbătorile de toamnă-iarnă, Ziua Recunoştinţei şi Crăciunul. Reţeta orginală, cea care dă şi actualul nume de eggnog (egg and grog) are la bază romul alb.

Dacă nu v-aţi săturat de atâtea ouă puteţi încerca această reţetă şi pentru masa de Paşte.

Porţii: 10

Timp preparare: 1 oră

lichior de ouă Ingrediente:

  • 10 ouă foarte proaspete
  • 100 gr zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 250 ml rom alb
  • 2 linguri de lapte condensat

Preparare:
1.
Separaţi galbenuşurile de albuşuri păstrând 2 albuşuri deoparte (restul albuşurilor le puteţi folosi la altceva). Puneţi gălbenuşurile într-un bol.

2.Bateţi la viteză mare, cu mixerul, 2 albuşuri până obţineţi o spumă în care încorporaţi treptat zahărul şi zahărul vanilat.

3.În spuma de ouă se încorporează treptat laptele condensat şi romul , amestecând mereu la viteză mică.

4.
Se adaugă compoziţia la gălbenuşuri şi se amestecă până devine totul o cremă.

5. Se ţine la rece pentru minim 5o de minute şi se serveşte ca atare.

[tip]Pentru un gust festiv pudraţi lichiorul, în pahare, cu puţină [intlink id=”602″ type=”post”]nucşoară[/intlink] rasă.[/tip]

[warning]Nu confundaţi laptele condensat cu cel din cutiuţele de lapte pentru cafea. Laptele condensat este o cremă concentrată, dulce, obţinută din lapte praf şi zahăr.[/warning]

print