Cum vine vara, cei mici cer înghețată. Nu o dată, ci de nenumărate ori pe zi. Putem să le oferim o variantă rapidă, făcută în casă – o înghețată rapidă din iaurt și fructe de sezon. Este practic un amestec simplu de iaurt gras cu fructe sau gem, gata în 5 minute.
Fiind o gustare pentru copii, ideal este să pregătim cantități mici pentru a controla aportul de zaharuri. Noi preferăm paharele mici de plastic (50 ml) sau formele de înghețată pentru copii – vezi foto în rețetă.
Vezi aici și rețeta de Înghețată de cireșe.
Reţetă: Înghețată rapidă din iaurt și fructe
Ingrediente:
- 2 linguri de iaurt gras (minim 7% grăsime)
- 2 linguri de fructe de pădure bine coapte (afine, mure sau zmeură)
- 1 linguriță de zahăr pudră (de preferință – zahăr brut)
- 1 linguriță de gem de fructe de pădure (opțional, în loc de zahăr)
- + bețe & pahare
Preparare:
- Spălați bine fructele.
- Amestecați într-un castron iaurtul cu fructele. Striviți fructele cu furculița în timp ce amestecați.
[note]Dacă nu aveți iaurt gras, folosiți iaurt normal, dar lăsați-l la scurs 10 minute. [/note] - Amestecați și zahărul brut.
- Turnați compoziția în păhărelele de plastic sau în formele de înghețată. Dacă folosiți paharele, băgați și bățul în mijloc.
- Băgați la congelator pentru minim 2 ore înainte de servire.
- Scoateți paharele din frigider, țineți-le puțin în mână pentru a putea scoate înghețata mai ușor.
Timp de pregătire: 5 minute + 2 ore pentru congelare
Porții: 2
[tip]Pentru a-i da mai multă culoare și dulceață, puteți înlocui zahărul brut cu gem de fructe de pădure (gem de casă). [/tip]
[tip]Dacă doriți o înghețată mai arătoasă, puteți pune 2 straturi: un strat de iaurt cu fructe în care lăsați fructele întregi și un strat de iaurt amestecat cu gem.[/tip]