Ceva Bun

Iepure tandoori

Mai puţin cunoscut decât puiul, iepurele tandoori este mai mult specific Afganistanului decât Indiei şi Pakistanului – toate trei ţări care folosesc cuptorul de lut tandoor. Marele merit al iepurelui – gătit în cuptorul tandoor sau în oricare altul – este, dincolo de gustul specific, conţinutul proteic ridicat şi cel de grăsimi/colesterol redus.

O reţetă picantă pentru iubitorii de mâncare orientală.

Porţii: 4

Timp de preparare: 120 de minute (plus 4 pentru marinare)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Îndepărtaţi pieliţele de pe pulpele de iepure.
  2. Dacă sunt prea groase, crestaţi pulpele din loc în loc.
  3. Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt.
  4. Măcinaţi condimentele (boabele de coriandru şi chimion, păstăile de cardamom, piperul, piperul de cayenne şi cuişoarele).
  5. Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea şi colorantul sau boiaua de ardei dulce.
  6. Turnaţi marinata peste bucăţile de carne. Amestecaţi bine astfel încât carnea să fie bine acoperită.
  7. Introduceţi pulpele la rece pentru 4 ore sau peste noapte.
  8. Prăjiţi pulpele, scurse de marinată şi unse cu ulei, la grătar sau în cuptorul încins la temperatură medie (160 de grade) pentru aproximativ 50-60 de minute.

Iepurele tandoori se consumă fierbinte, cu salată sau cu orez, ceapă roşie şi iaurt cu mentă.

[tip]Chiar dacă nu găsiţi colorant alimentar şi boiaua de ardei nu va colora suficient carnea, acest aspect nu va schimba cu nimic gustul cărnii.[/tip]


_____________________________________________
print