În ciuda convingerii generale că o iahnie de fasole se face în două zile, ea se poate face şi în câteva minute cu condiţia ca fasolea să fie fiartă. O iahnie de fasole cu cârnăciori gata într-un sfert de oră, abolut delicioasă. Un gust unic, dulce picant, inspirat din clasica fasole Boston (cu roşii şi melasă) dar cu arome europene şi izuri româneşti.

Porţii: 1-2

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 4 cârnăciori semiafumaţi
  • 2 felii de kaizer sau slăninuţă
  • 1 conservă de fasole boabe (450 grame)
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriţă miere
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 linguriţă amestec de ierburi mediteraneene uscate (busuioc, rozmarin, oregano)
  • 1 vârf de cuţit praf de chili (opţional)
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 lingură mărar tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa.
  2. Tăiaţi bucăţele kaizerul (bacon) sau slăninuţa.
  3. Tăiaţi cârnăciorii în 2-3 bucăţi fiecare.
  4. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  5. Adăugaţi şi rumeniţi kaizerul.
  6. După 1 minut adăugaţi cârnăciorii şi ceapa.
  7. Adăugaţi pasta de tomate şi 1 cană de apă sau, ideal, supă de carne.
  8. Adăugaţi mierea, foaia de dafin, praful de chili şi ierburile mediteraneene şi lăsaţi să fiarbă 5 minute.
  9. Adăugaţi fasolea scursă de lichid.
  10. Asezonaţi cu sare şi piper.
  11. Adăugaţi pătrunjelul şi mărarul tocat. Opriţi focul.

Iahnia rapidă de fasole se serveşte cu pâine proaspătă şi murături.

print

3 Comentarii

  1. Foarte bune retete,dar nu se poate fara ingrediente “exotice”?Sau va adresati numai unui anumit segment al populatiei ?

    • Nu ştim la ce faceti referire cand va referiti la ingrediente exotice dar, ca orice reteta, se poate face “dupa gust”, de exemplu doar cu rosii, ceapa (poate si usturoi), cimbru şi aşa mai departe.

Comments are closed.