Gulaşul de căprioară cu cartofi noi este mai aromat şi mai dens decât clasicul gulaş de vită şi, în acelaşi timp, mai proaspăt datorită cartofilor noi. Vinul roşu şi mirodeniile pun în evidenţă carnea de vânat din această tocăniţă plină de bunăvoie. Un excelent moment pentru a încerca un ceaun nou într-o nouă primăvară cu această rețetă de gulaș de căprioară.

Vezi aici și rețeta de Supă gulaș.

Reţetă: Gulaș de căprioară cu cartofi noi

Gulaş de căprioară cu cartofi noi

Ingrediente:

  • 1,5 kilogame pulpă de căprioară
  • 1,2 kilograme cartofi noi
  • 3-4 ardei graşi, roşii
  • 1 ardei iute
  • 4 cepe
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingură rasă de chimen măcinat
  • 1 lingură maghiran
  • 1 linguriţă rasă enibahar măcinat
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • 2 foi de dafin
  • 2 cutii pulpă de roșii (aprox 800 g)
  • 500 ml vin roşu
  • 500 ml supă de vită
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite.
  2. Încingeţi 3 linguri de ulei într-un vas cu tablă groasă, preferabil un ceaun din fontă.
  3. Rumeniţi carnea la foc iute pe toate părţile.
  4. Acoperiţi carnea cu 700 ml de apă şi fierbeţi acoperit până scade tot lichidul şi carnea prinde din nou a se prăji.
  5. Până scade zeama de pe carne, curăţaţi ceapa şi îndepărtaţi cotoarele cu seminţe ale ardeilor.
  6. Spălaţi cartofii.
  7. Tăiaţi ceapa peştişori şi ardeii pătrăţele. Ardeiul iute tăiaţi-l rondele fine.
  8. Tăiaţi cartofii în bucăţi potrivit de mari.
  9. După ce zeama de pe carne a scăzut şi carnea prinde a se prăji din nou, adăugaţi restul de ulei (3 linguri), ceapa şi ardeiul (gras şi cel iute).
  10. Rumeniţi ceapa şi ardeiul până se înmoaie.
  11. Adăugaţi boiaua, enibaharul şi chimenul şi rumeniţi-le uşor.
  12. Stingeţi cu vinul roșu, adăugaţi supa de vită şi 500 ml de apă.
  13. Adăugaţi foile de dafin şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 50 de minute.
  14. Adăugaţi cuburile de roşii, maghiranul şi cartofii şi fierbeţi până se pătrund (aprox 30 de minute).
  15. Asezonaţi cu sare şi piper.

Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 1 oră și 40 minute

Porții: 8

Gulaşul de căprioară cu cartofi noi se serveşte cu pâine proaspătă şi murături picante.

print

2 Comentarii

  1. Părerea mea este ca ar fi bine sa se adauge roșiile după cartofi, când aceștia sunt aproape fierți. Altfel durează prea mult pana se fierb cartofii și carnea se transforma in pasta. Asa ca pasul 14.1 se adaugă cartofii si pasul 14. 2 se adaugă roșiile și maghiran ul.

Comments are closed.