Ceva Bun

Gogoşari în oţet

O clasică a murăturilor de iarnă, gogoşarii în oţet merg perfect cu fripturi sau grătare, dar şi în componenţa diverselor salate, cum ar fi cea de boeuf.

Porţii: 1 borcan de 800 g (multiplicaţi cantităţile în funcţie de câte borcane doriţi să obţineţi)

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

Preparare:

  1. Sterilizaţi borcanele.
  2. Spălaţi şi curăţaţi de cotor şi seminţe gogoşarii.
    [tip] Îi puteţi mura întregi sau tăiaţi felii. Dacă alegeţi să îi muraţi întregi, puteţi să îi umpleţi cu conopidă pentru a folosi spaţiul mai eficient. [/tip]
  3. Curăţaţi hreanul şi tăiaţi-l în jumătăţi sau sferturi, pe lungime.
  4. Aşezaţi gogoşarii astfel încât să umple cât mai bine spaţiul.
  5. Îndesaţi pe margine bucăţi de hrean.
  6. Presăraţi restul ingredientelor: căţeii de usturoi tăiaţi rondele groase, boabele de piper, sarea, zahărul, boabele de muştar şi foile de dafin.
  7. Turnaţi oţetul.
  8. Completaţi cu apă până umpleţi borcanul.
  9. Puneţi capacul borcanului cât mai etanş.
  10. Aşezaţi borcanele într-o cratiţă încăpătoare şi adâncă, pe fundul căreia puneţi un prosop.
  11. Turnaţi apă în cratiţă până aproape de capacul borcanelor şi puneţi cratiţa la foc sau la cuptor.
    [warning] Apa din cratiţă nu trebuie să atingă capacele borcanelor. [/warning]
  12. Fierbeţi la foc mic borcanele 20 de minute (din momentul în care începe să fiarbă).
  13. Se opreşte focul şi se lasă borcanele la răcit în cratiţa în care au fiert cu tot cu apă. După ce s-au răcit bine, se scot, se şterg şi se depozitează.
print