Această friptură dens-aromată își trădează la fiecare pas originile iberice. Întâlnită în sătucele din Estramadura (vestul Spaniei și mai rar în nord-estul Portugaliei), acest fel de friptură, gătit tradițional cu iepure vânat, împarte cu bucurie aroma jamon-ului, carne de porc uscată și afumată și a ciupercilor de pădure.
Porții: 4
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:
- 4 pulpe de iepure
- 8 felii de jamon
- 300 g hribi
- 300 g gălbiori
- 600 g ciuperci albe champignon sau pleurotus
- 3 căței de usturoi
- 1 cană de supă de pui (aproximativ 300 ml)
- 1 pahar de vin alb sec (aproximativ 200 ml)
- 1 linguriță rasă de coriandru măcinat
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare și piper
Preparare:
- Încingeți cuptorul la 170 ° Celsius (foc mediu).
- Spălați bine carnea cu apă rece și ștergeți-o de surplusul de apă.
- Ungeți o tavă cu puțin ulei de măsline. Sărați și piperați carnea de iepure.
- Înveliți fiecare pulpă în câte 2 felii de jamon și așezați pulpele în tava unsă.
[tip] Alegeți o tavă întinsă astfel încât pulpele să fie așezate una lângă alta cu distanță între ele (nu suprapuse). [/tip] - Curațați și tăiați usturoiul rondele. Tăiați ciupercile cuburi mari.
- Adăugați în tavă ciupercile, usturoiul, restul de ulei de măsline, supa de pui și vinul. Presărați coriandrul măcinat, și încă puțină sare și piper peste ciuperci.
- Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și băgați-o la cuptor 60-70 minute.
- După ce s-au scurs cele 60-70 minute, scoateți folia, măriți focul la 200 ° Celsius și mai lăsați iepurele 10-15 minute până se rumenește la suprafață.
Friptura se servește cu ciupercile și sosul din tavă și, opțional, cu cartofi la cuptor și/sau salată.
[tip] Dacă nu aveți jamon, puteți să îl înlocuiți cu felii subțiri de bacon (kaiser) sau de prosciutto. [/tip]
_____________________