Această friptură dens-aromată își trădează la fiecare pas originile iberice. Întâlnită în sătucele din Estramadura (vestul Spaniei și mai rar în nord-estul Portugaliei), acest fel de friptură, gătit tradițional cu iepure vânat, împarte cu bucurie aroma jamon-ului, carne de porc uscată și afumată și a ciupercilor de pădure.

Porții: 4

Timp de preparare: 2 ore

Friptură de iepure în stil spaniol

Ingrediente:

  • 4 pulpe de iepure
  • 8 felii de jamon
  • 300 g hribi
  • 300 g gălbiori
  • 600 g ciuperci albe champignon sau pleurotus
  • 3 căței de usturoi
  • 1 cană de supă de pui (aproximativ 300 ml)
  • 1 pahar de vin alb sec (aproximativ 200 ml)
  • 1 linguriță rasă de coriandru măcinat
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper

Preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 170 ° Celsius (foc mediu).
  2. Spălați bine carnea cu apă rece și ștergeți-o de surplusul de apă.
  3. Ungeți o tavă cu puțin ulei de măsline. Sărați și piperați carnea de iepure.
  4. Înveliți fiecare pulpă în câte 2 felii de jamon și așezați pulpele în tava unsă.
    [tip] Alegeți o tavă întinsă astfel încât pulpele să fie așezate una lângă alta cu distanță între ele (nu suprapuse). [/tip]
  5. Curațați și tăiați usturoiul rondele. Tăiați ciupercile cuburi mari.
  6. Adăugați în tavă ciupercile, usturoiul, restul de ulei de măsline, supa de pui și vinul. Presărați coriandrul măcinat, și încă puțină sare și piper peste ciuperci.
  7. Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și băgați-o la cuptor 60-70 minute.
  8. După ce s-au scurs cele 60-70 minute, scoateți folia, măriți focul la 200 ° Celsius și mai lăsați iepurele 10-15 minute până se rumenește la suprafață.

Friptura se servește cu ciupercile și sosul din tavă și, opțional, cu cartofi la cuptor și/sau salată.

[tip] Dacă nu aveți jamon, puteți să îl înlocuiți cu felii subțiri de bacon (kaiser) sau de prosciutto. [/tip]


_____________________
print