Ceva Bun

Friptură de pui cu muştar şi tarhon

O reţetă cu adevărat inedită, plină de arome franţuzeşti care dau puiului fript un gust nou, deosebit – friptură de pui cu muștar și tarhon. Puiul astfel fript este ideal pentru a fi servit musafirilor, dar şi pentru a realiza sandvişuri din carnea rămasă.

[readalso] Vezi aici și rețeta de: Chiftele în sos de muștar, cu verdeață. [/readalso]

Reţetă: Friptură de pui cu muştar şi tarhon

Ingrediente:

  • 1 pui mediu
  • 3 linguri de unt gras, la temperatura camerei
  • 2 linguri de muştar (preferabil de Dijon)
  • 1 lingură zdravănă de tarhon uscat
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 linguriţă harissa (opţional)
  • 1 lingură rasă de sare
  • 1 linguriţă rasă piper măcinat mare

 

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 170 de grade Celsius (foc mediu).
  2. Curăţaţi puiul.
  3. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul într-o pastă fină.
  4. Amestecaţi untul cu muştarul, harissa, usturoiul pisat, tarhonul, sarea şi piperul.
  5. Desprindeţi cu grijă, folosind degetele, pielea de pe pieptul puiului şi introduceţi o parte din amestecul obţinut sub piele.
  6. Ungeţi cu restul amestecului puiul pe interior şi exterior.
  7. Introduceţi ceapa curăţată în cavitatea puiului.
  8. Introduceţi puiul la cuptor pentru 60-90 de minute (în funcţie de dimensiunile sale).

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 1 oră

Porții: 4

[tip]În general, timpul de coacere la cuptor se calculează cu 45 de minute per kg. [/tip]

Puiul cu tarhon şi muştar se serveşte fierbinte cu garnituri pe bază de legume sau orez şi salate. Friptura rece este ideală în sandvişuri cu salată şi maioneză.

[warning]Dacă puiul are tendinţa de a se arde pe anumite porţiuni (din cauza muştarului), acoperiţi părţile în cauză, în etapa finală a preparării, cu folie de aluminiu.[/warning]

print