O reţetă cu adevărat inedită, plină de arome franţuzeşti care dau puiului fript un gust nou, deosebit – friptură de pui cu muștar și tarhon. Puiul astfel fript este ideal pentru a fi servit musafirilor, dar şi pentru a realiza sandvişuri din carnea rămasă.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Chiftele în sos de muștar, cu verdeață. [/readalso]
Reţetă: Friptură de pui cu muştar şi tarhon
Ingrediente:
- 1 pui mediu
- 3 linguri de unt gras, la temperatura camerei
- 2 linguri de muştar (preferabil de Dijon)
- 1 lingură zdravănă de tarhon uscat
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 linguriţă harissa (opţional)
- 1 lingură rasă de sare
- 1 linguriţă rasă piper măcinat mare
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 170 de grade Celsius (foc mediu).
- Curăţaţi puiul.
- Curăţaţi şi pisaţi usturoiul într-o pastă fină.
- Amestecaţi untul cu muştarul, harissa, usturoiul pisat, tarhonul, sarea şi piperul.
- Desprindeţi cu grijă, folosind degetele, pielea de pe pieptul puiului şi introduceţi o parte din amestecul obţinut sub piele.
- Ungeţi cu restul amestecului puiul pe interior şi exterior.
- Introduceţi ceapa curăţată în cavitatea puiului.
- Introduceţi puiul la cuptor pentru 60-90 de minute (în funcţie de dimensiunile sale).
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 1 oră
Porții: 4
[tip]În general, timpul de coacere la cuptor se calculează cu 45 de minute per kg. [/tip]
Puiul cu tarhon şi muştar se serveşte fierbinte cu garnituri pe bază de legume sau orez şi salate. Friptura rece este ideală în sandvişuri cu salată şi maioneză.
[warning]Dacă puiul are tendinţa de a se arde pe anumite porţiuni (din cauza muştarului), acoperiţi părţile în cauză, în etapa finală a preparării, cu folie de aluminiu.[/warning]