Ceva Bun

Friptură arabă de pui şi cuşcuş cu rodie

O metodă simplă şi eficientă de a trage la maxim foloasele dintr-un pui pentru supă, folosind atât pulpele deja fierte cât şi o parte din supă pentru a obţine garnitura aferentă. Un fel rapid, gustos şi spectaculos, inspirat din fascinanta lume a bucătăriei arabe ce amestecă ingredientele dulci şi aromate  cu cele proaspete şi picante.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

pentru friptură

pentru garnitură

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade (foc mediu spre mare).
  2. Curăţaţi şi pisaţi fin usturoiul.
  3. Amestecaţi usturoiul cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, boiaua de ardei, praful de curry, chimionul şi piperul.
  4. Ungeţi pulpele de pui cu amestecul obţinut.
  5. Introduceţi pulpele de pui la cuptor pentru 10-15 minute, până când se rumenesc.
  6. Până se fac pulpele, turnaţi supa clocotită peste cuşcuş într-un vas şi acoperiţi cu un capac pentru 10 minute.
  7. Tocaţi fin frunzele de mentă.
  8. Luaţi capacul de pe cuşcuş şi aeraţi-l bine amestecând uşor cu o furculiţă.
  9. Amestecaţi cuşcuşul cu mentă, boabe de rodie şi piper negru.

Friptura arabă de pui se serveşte alături cuşcuşul cu mentă şi rodie.

print